Blodprøver

På Brunder Dyrehospital udtager vi blodprøver til diagnosticering eller overvågning af allerede kendte sygdomme. Vi har endvidere eget blodprøveapparat og kan screene for de mest almindeligt forekommende lidelser i f.eks. lever og nyrer. Vi bruger typisk vores eget apparatur i forbindelse med screening før bedøvelse og operation eller ved akut-patienter, hvor vi skal have et blodprøvesvar med det samme.

Vi udtager typisk blodprøver i forbindelse med en konsultation eller efter aftale.

Hvis vi ønsker et mere uddybende/detaljeret svar på blodprøve, sender vi blodprøven til Tyskland. Blodprøver der afhentes af kurerer inden kl. 12, har vi som regel svar på efterfølgende eftermiddag.

Grunden til vi bruger laboratorium i Tyskland er dels fordi de har en høj ekspertise og service, dels fordi det er billigere for vores klienter. Prisen afhænger af hvad blodet skal undersøges for og hvilken dyreart det er. I de fleste tilfælde starter dyrlægen med at bede om et ”stort check” af blodet. Der kan ud fra blodprøvesvarene være behov for yderligere tests. Nogle af disse kan laves på den samme blodprøve og til andre må der udtages en ny blodprøve.

Blodprøvescreening inden operation:​

Blodprøver til screening før operation udtages typisk om morgenen, når du har afleveret dit kæledyr. Enkelte katte kræver en beroligende sprøjte, før det kan lade sig gøre at udtage en blodprøve.

Når vi har svaret på blodprøven, fortsætter vi med vores almindelige procedure i forbindelse med operationen (læs under fanen Bedøvelse) hvis værdierne er normale. Hvis der er tegn på sygdom, ringer vi og snakker med dig som kæledyrsejer, inden vi foretager os yderligere.​

Det koster mellem 300,- og 500,- kr. at få lavet en screening af blodet inden bedøvelse.​

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.