Chipmærkning

Chipmærkning/id-mærkning:​

Chipmærkning eller anden identitetsmærkning skal ifølge lovgivningen være foretaget inden hvalpen er 8 uger gammel. Dette er i modsætning til tidligere hvor chipmærkning skulle foretages inden hvalpen var 16 uger. Ændringen betyder, at det er opdrætterens pligt at få chipmærket deres hvalpe, da købere af hvalpen tidligst må hente, når hvalpen er 8 uger. Chippen indplanteres med et stik under huden på venstre side af halsregionen og kræver ikke bedøvelse.

Fra d. 1/7 2021 er lovgivningen om mærkning af kat ændret. Er katten ikke mærket med øretatovering, chip eller halsbånd, kan katten optages eller videreformidles af enhver og den skal ikke fremlyses – hverken af privatpersoner eller internater.
Men ér din kat mærket korrekt, har både privatpersoner og internater pligt til at kontakte dig indenfor 24 timer og når kontakten er etableret, har du 24 timer til at afhente katten – ellers kan optageren blive ejer af katten.

Det er dit ansvar som katteejer at de registrerede oplysninger er korrekte.

I Danmark findes 2 forskellige registre. Det danske katteregister, www.katteregister.dk og dansk katteregister www.danskkatteregister.dk.  

Her på stedet bruger vi Dansk katteregister, hvor ejere selv kan ændre oplysninger.

Så er du sikret, at katten kan komme hjem igen, hvis den er blevet væk – og herefter fundet, eller hvis katten bliver indleveret på en dyreklinik, fordi den er fundet syg eller skadet. Man undgår også, at ens kat bliver fanget og aflivet som vildkat.

Øretatovering eller chip?

Vi øretatoverer gerne din kat – dette sker med en tatoveringsmaskine under bedøvelse. Ved brug af en tatoveringsmaskine, får man en tydelig og tatovering der består af 3 tal og 3 bogstaver.  

Eks. VVS043
V: Årsbogstav for 2021 VS: Klinikkens tildelte bogstaver 043: Er et løbenummer.

Vi øretatoverer gratis i forbindelse med en neutralisering (kastration/sterilisation).
Øretatoverings nummeret bliver herefter registreret i Dansk Katteregister, sammen med dine oplysninger – og herefter kan man altid finde kattens ejer på øretatoveringen, hvis denne er tydeligt læselig.

Chipmærkning af katte foregår ligesom ved hunde med et implantat der med et stik placeres under huden ved venstre skulder. Dette kræver ingen bedøvelse.

Chippen er den mest holdbare form for mærkning, men kan også kun aflæses hos dyrlægen, falck, internater el. lign.  Katten har desværre stadig en ret lav status, og derfor vil en øretatovering vidne om at der er en ejer.

Mange vælger i dag en både/og løsning hvor der gives chip, og tatoveres ”chip”, ”id” eller ”C” i øret, så man kan se at katten er chippet.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.