Knækkede fortænder hos marsvin​

Marsvin har det med at knække deres fortænder. Det sker typisk hvis de gnaver i tremmerne på buret. Typisk knækker en enkelt tand eller begge fortænder i overmunden eller i undermunden. Marsvin med knækkede fortænder har svært ved at gnave maden over, men er det findelt, kan de tygge det med kindtænderne uden problemer.

Marsvinetænder er rodløse og det betyder, at de vokser hele tiden. De skal slibes/bruges hele tiden, for ikke at blive for lange. Marsvin slider deres fortænder imod den modstående tand, så hvis en fortand i overmunden er knækket bliver den modstående fortand i undermunden for lang.

Det er vigtigt at afkorte de fortænder, der ikke bliver slidt, mens den/de knækkede modstående tænder vokser frem. Typisk skal fortænderne afkortes hver 2. uge to til tre gange.

Kontakt Brunder Dyrehospital, hvis dit marsvin pludselig ikke spiser, som det plejer eller taber sig.​​

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.