Øremider hos katte​

Katte får langt hyppigere øremider end hunde og langt sjældnere øregangsbetændelse med bakterier og/eller svampe end hunde.

Symptomer på øremider hos kat er snavsede ører – gerne stor mængde tørt og smuldrende ørevoks – samt kløe. Ofte får katten sår omkring ørerne fordi den kradser sig selv. Nogle ejere bemærker ikke, at katten har kløende ører, men det ses tydeligt, når man begynder at rense op. Oprensningen er en vigtig del af behandlingen, idet der i ørevoksen ligger en masse æg, som ikke er følsomme overfor det middel man bruger til at slå de voksne mider ihjel med.

Man kan enten behandle ved at dryppe en bestemt type øredråber i øregangen, fylde ørerne med en gele 3 gange med en uges mellemrum (mest brugt) eller dryppe katten i nakken med et middel, der hedder Advocate. Midlet er receptpligtigt, da det også er virksomt overfor visse indvoldsorm.​​

Øremider smitter og ses i højere grad hos unge dyr. Alle katte i husstanden skal behandles og er der tillige hund, bør denne også undersøges.​

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.