Øretatovering​

Når katte identitetsmærkes vælger de fleste at få dem øretatoveret. Man kan også chipmærke katte. Ulempen ved dette kan være, at folk, der finder katten, blot ser at den ikke er øretatoveret og dermed ikke tror de kan finde ejeren. Falk, politi og dyrlæger har chipaflæsere.

På Brunder Dyrehospital øretatoveres katte med en tatoveringsmaskine frem for en hultang som er det mest almindelige. Tatoveringen bliver mere tydelig og dermed letlæselig, og den holder længere. Tatovering kræver bedøvelse og laves typisk i forbindelse med kastration eller sterilisation.​

Der findes to katteregistre i Danmark. Det Danske Katteregister v. bl.a. Den Danske Dyrlægeforening mv. og Katteregisteret v. Inges Kattehjem. Vær opmærksom på dette, når du registrerer din kat, eller hvis du finder en kat. Der skal søges i begge registre. Det er gratis at få registreret katten i Katteregisteret, mens det koster ca. hundrede kroner i Det Danske Katteregister (år 2010).​

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.