Månedens patient

Mis er en senior kat på 13 ½ år, som ikke længere bevægede sig så meget rundt som tidligere. Ejeren havde bemærket at Mis sov meget af dagen og ikke længere hoppede op i sofaen eller op på sin ynglingsstol.

Mis blev undersøgt på klinikken og var særligt øm i omkring sine hofter og krydset. På røntgenbilleder kunne vi se, at Mis har svære slidgigtsforandringer i sine hofteled.

Mis fik i første omgang smertestillende medicin og kom på special foder med indhold af omega-3 fedtsyrer og glucosamin og chondroitin. Disse indholdsstoffer har dokumenteret effekt på slidgigt.

Da vi efter et par måneder fik vores terapilaser besluttede ejeren sig for at afprøve effekten på Mis.​

Efter den første behandling syntes ejeren, at Mis fik det lidt værre. Ejeren var blevet oplyst om at dette kunne ske, men at de efterfølgende behandlinger ville have gavnlig effekt. Allerede efter den anden behandling kunne ejeren se forskel, da katten var hoppet op i sofaen en enkelt gang. Efter 5 behandlinger var Mis markant bedre, hoppede nu op i sengen til ejerens søn igen og var begyndt at lege og løbe frem og tilbage i stuen.​

Mis' behandlingsforløb er en rigtig solstrålehistorie, som tydeligt viste os og ejeren den gavnlige smertestillende effekt laserterapien har på kroniske smerter. Ejeren kunne skære ned på det smertestillende medicin, så Mis kun fik 1/5 af den almindelige dosis.​

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.