Nyttige oplysninger

Her kan du finde nyttige oplysninger for dig som kæledyrsejer. 

 

Syge/tilskadekomne dyr

Hvis du finder/møder eller påkører et dyr, hvor ejeren ikke er kendt, og det er åbenbart, at dyret er sygt eller kommet til skade, kan du altid ringe til tlf 1812 (Dyr i nød).

De vil så sørge for at dyret bliver afhentet eller på anden måde taget sig af, og sørge for det videre forløb uden beregning for dig.

Dette gælder alle dyr, uanset om der er tale om en hund, kat, pindsvin, svane eller lign.

Sunde & raske dyr

​Hunde:

Er der tale om en herreløs hund, som ser ud til at være sund og rask, kan du ringe til politiet på tlf. 114, som vil foranledige, at hunden bliver afhentet og bragt til et dyreinternat.

Det er lovpligtigt, at hunde over 8 uger skal være ID-mærkede. Via hundens ID-nummer kan Politiet, Falck eller dyrlægen finde frem til hundens ejer.

Hvis den herreløse hund, trods lovkravet, ikke er ID-mærket, vil den blive fremlyst i dagspressen og derefter blive aflivet eller afsat, hvis ejeren ikke melder sig.

Katte:

Katte registreres ikke af politiet på samme måde som hunde.

Er der tale om en herreløs kat, der kommer til din bopæl, og katten ser ud til at være sund og rask, bør du ignorere katten, og først og fremmest lade være med at sætte mad frem til den.

Hvis du først begynder at sætte mad frem til katten, skal du være klar over, at du dermed knytter katten til din bolig, og du vil i så fald blive betragtet som kattens ejermand, uanset om du ønsker det eller ej.​

Mange katte er øretatoverede. Hvis du kan aflæse et tatoveringsnummer på katten, kan du kontakte dyrlægen, Det danske Katteregister eller Inges Kattehjem (se internetadresserne under nyttige links). De kan hjælpe med at finde frem til kattens ejer.

Enkelte katte kan være ID-mærkede med en chip under huden. Denne chip kan kun aflæses med en chip-scanner. Chip-scanning kan udføres her på dyrehospitalet.

Vildkatte:

Er du generet af ejerløse vildkatte og er du bosiddende i Brønderslev kommune, kan du kontakte teknisk forvaltning. Her kan du få en rekvisition til indfangning og aflivning af vildkatte uden beregning for dig. Teknisk forvaltning tilsender Brunder Dyrehospital en rekvisition, og du kan så komme her og låne en fælde. Når katten er fanget, afleveres den på Brunder Dyrehospital.

Det er meget vigtigt at du, (inden katten indfanges), har undersøgt i nabolaget og evt. via presse (lokalradio eller lign.), at ingen ejer katten. Det kan være svært for os at se hvorvidt der er tale om en vildkat eller ved en fejl, en tamkat, når den ankommer i en fælde og dermed som oftest er stresset og presset.

Vi undersøger katten for øretatovering samt chip, og prøver at vurdere om der er tale om vildkat. Vurderer vi at der er tale om en vildkat aflives katten.​

 

Her kan du finde nyttige links til forskellige sider på nettet, hvor du kan finde forskellige informationer og anvisninger ift. dit kæledyr. 

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.