Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereMærkning hund og kat

Chipmærkning/id-mærkning:​

Chipmærkning hund:
Chipmærkning eller anden identitetsmærkning skal ifølge lovgivningen være foretaget inden hvalpen er 8 uger gammel. Dette er i modsætning til tidligere hvor chipmærkning skulle foretages inden hvalpen var 16 uger. Ændringen betyder, at det er opdrætterens pligt at få chipmærket deres hvalpe, da købere af hvalpen tidligst må hente, når hvalpen er 8 uger. Chippen indplanteres med et stik under huden på venstre side af halsregionen og kræver ikke bedøvelse.

Chipnummeret består af 15 cifre, og kan aflæses af en chipaflæser. Hunden vil derefter være registreret i Dansk hunderegister.

Chipmærkning kat:
Fra d. 1/7 2021 er lovgivningen om mærkning af kat ændret. Det er endnu ikke et lovkrav at mærke katten, men har katten ikke øretatovering, chip eller halsbånd, kan katten frit optages eller videreformidles af enhver og skal ikke fremlyses – hverken af privatpersoner eller internater.
Men ér din kat mærket korrekt, har både privatpersoner og internater pligt til at kontakte dig indenfor 24 timer og når kontakten er etableret, har du 24 timer til at afhente katten – ellers kan optageren blive ejer af katten.

Ved at mærke og registrere er der derfor gode chancer for at katten kan komme hjem igen, hvis den er blevet væk – og herefter fundet, eller hvis katten bliver indleveret, hvis den er fundet syg eller skadet. 

Det er dit ansvar som katteejer at de registrerede oplysninger er korrekte.

I Danmark findes 2 forskellige registre. Det danske katteregister, www.katteregister.dk og dansk katteregister www.danskkatteregister.dk.  

Her på stedet bruger vi Dansk katteregister, hvor ejere selv kan ændre oplysninger, men vi hjælper selvfølgelig gerne. 


Øretatovering eller chip?

Vi øretatoverer også gerne din kat – dette sker med en tatoveringsmaskine under bedøvelse. Ved brug af en tatoveringsmaskine, får man en tydelig tatovering der består af 3 tal og 3 bogstaver.  

Eks. XVS043

X: Årsbogstav for 2023

VS: Klinikkens tildelte bogstaver

043: Er et løbenummer.

Vi øretatoverer gratis i forbindelse med en neutralisering (kastration/sterilisation).
Øretatoveringsnummeret bliver herefter registreret i Dansk Katteregister, sammen med dine oplysninger – og herefter kan man altid finde kattens ejer på øretatoveringen, hvis denne er tydeligt læselig.

Chipmærkning af katte foregår ligesom ved hunde med et implantat der med et stik placeres under huden i nakkeregionen. Dette kræver ingen bedøvelse.

Chippen er den mest holdbare form for mærkning, men kan også kun aflæses hos dyrlægen, falck, internater el. lign.  Katten har desværre stadig en ret lav status, og derfor vil en øretatovering vidne om at der er en ejer.

Mange vælger i dag en både/og løsning hvor der gives chip, OG tatoveres med nummer Alternativt ”chip”, ”id” eller ”C” i øret, så man kan se at katten er chippet.