Den sidste rejse​

Som kæledyrsejer ønsker vi alle, at vore kære venner må sove stille ind, når deres tid kommer. 🖤

Har du svært ved at tage beslutningen eller er du i tvivl om det er tiden eller det rigtige at gøre, vil vi gerne vejlede og rådgive dig om den vanskelige beslutning om en eventuel aflivning - hvad enten det drejer sig om alderdom, sygdom, forringet livskvalitet eller adfærdsproblemer.

Du kan vælge at være til stede under hele forløbet, eller vælge at gå, når dyret er bedøvet. På dette tidspunkt registrerer dyret ikke, om du er der mere – og det kan for nogle give en ro, hvis de har brug for at gå. Du kan også vælge at være med hele forløbet, eller er du i tvivl, så fortæl os det – og så kan du altid gå, hvis det bliver for svært at være med til

Selve aflivningen foregår sådan, at dyrlægen starter med at give dyret en bedøvende sprøjte. Det tager typisk 10-15 minutter, inden denne virker fuldt ud. Bedøvelsen er så stærk, at man ville kunne udføre en operation på dyret.

Når dyret er bevidstløs giver dyrlægen det en overdosis af et andet bedøvelsesmiddel, som hurtigt giver hjertestop. Dyret mærker intet og sover stille ind.​

Sammen aftaler vi om du ønsker at få dit dyr med hjem efterfølgende og begrave – husk, man skal grave ned i minimum en meters dybde.

Hvis du ikke har mulighed for dette, eller ikke ønsker det, eller ønsker at få dyret kremeret, er der flere valgmuligheder.

Der er flere valgmuligheder til hvad der skal ske med dyret efterfølgende:​

1. Fælleskremering – hvor dyret bliver afhentet og fælleskremeret.

2. Enkeltkremering – hvor dyret bliver afhentet og enkelt kremeret. Her kan man vælge, om man ønsker at få asken tilbage igen, i enten en papkasse, eller urne.

3. Du tager dyret med hjem og begraver.

Udkørsel
Vi tilbyder også at komme i hjemmet. Det kan for nogle dyr være mindre stressende, end at skulle op på dyrehospitalet. 
Der er ingen regler eller krav for udkørslen - dog skal man være opmærksom på, at der kommer kørselstillæg på. 
Her kan du også selv vælge, om i ønsker at begrave dyret hjemme, eller om dyrlægen skal tage dyret med tilbage. 

Det er vigtigt for os at gøre klart, at der IKKE bliver udført obduktion eller nogle former for indgreb på aflivede dyr på Brunder Dyrehospital uden ejerens samtykke.

 

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.