Loppeeksem​

Nogle hunde er overfølsomme overfor loppebid. Loppens spyt sætter en allergisk reaktion i gang i huden. Der bliver frigjort histaminer og det giver kløe og rødme af huden. I mange tilfælde ses hårtab og loppebiddene fører tillige til små sår med skorper. I nogle tilfælde opstår der også hudbetændelse. Hvis hunden har hudbetændelse, skal den vaskes i medicinsk shampoo eller have antibiotika. I nogle tilfælde er det også nødevendigt at give noget kløestillende medicin.

Hudproblemerne ses ofte som et dråbeformet eksem med hårtab og småsår hen over den bagerste del af ryggen og krydset.

Hunde der har loppeallergi, skal behandles regelmæssigt mod lopper. Der skal behandles hele livet. De hyppigst anvendte behandlingsmetoder er drypning i nakken med et middel, som typisk holder i 4 uger. Læs indlægssedlen grundigt før du behandler, så du bærer dig rigtigt ad og har større succes med behandlingen.

Vi hører tit ejere, der beklager sig over, at loppemidlet ikke virker. I mange tilfælde er det fordi midlet ikke bliver anvendt korrekt. De hyppigste fejl i forbindelse med behandling mod lopper er:​

  • Man behandler under 6 måneder.
  • Man påfører produktet forkert – midlet skal helt ned på huden og skal ikke sidde i pelsen.
  • Man behandler sjældnere end hver 4. uge.
  • Man får ikke gjort grundigt rent i hjemmet, bilen og udhuset.
  • Hunden bliver vasket indenfor 48 timer før eller efter behandling.
  • Man bruger den forkerte pipettestørrelse – købes efter hundens vægt.
  • Man lader ubehandlede dyr komme i hjemmet.

Det store arbejde i loppebekæmpelsen ligger altså ikke i selve behandlingen af hunden, men derimod bekæmpelse af lopperne i hjemmet hvor 95 % af loppeproblemet findes. Størstedelen af loppeproblemet består af æg, larver og pupper – og altså ikke de voksne lopper.

Alt skal støvsuges grundigt flere gange og støvsugerposen skal skiftes, når du er færdig. Husk også at støvsuge bilen. Alle tæpper og måtter, som hunden har brugt eller ligget med, skal vaskes ved 60 grader. Det gælder også, hvis hunden har ligget i sin ejers seng. Husk at støvsuge sofaen og hvis muligt vask betrækket.​

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.