Skabmider hos marsvin​

Klør dit marsvin meget, taber det pelsen og har det sår i huden? Så er det meget muligt, at det har skabmider.

Skabmider hos marsvin er gravemider, der på latin kaldes Trixacarus caviae. Denne mide gnaver gange i overhuden, hvor hunnen lægger sine æg. Midens livscyklus fra æg til kønsmoden er 2-3 uger. Midernes aktiviteter og affaldsstoffer er stærkt kløende.

Det er ofte dyr, der i forvejen er svækkede, som får skabmider. Det kan være drægtighed, stress, fejlernæring og mangel på C og/eller A-vitamin, der svækker dem.

Marsvinene kan behandles med et middel, der slår de voksne mider ihjel. Det er nødvendigt med flere behandlinger, da stoffet ikke uskadeliggør æggene. Når æggene klækker, behandler man igen. Nogle gange er marsvinet så hårdt angrebet, at behandling med kløestillende og antibiotika er nødvendigt.

Man bør se nærmere på, om der er forhold ved fodringen eller marsvinets leveforhold, der ikke er optimale.

Hvis du er i tvivl om dit marsvin er sundt og rask, så ring og få en snak med dyrlægen eller bestil en tid til undersøgelse.​​

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.