Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereBedøvelse​ og operation

Brunder Dyrehospital foretager vi en bred vifte af operationer.

Vi synes kun det bedste er godt nok, så er der operationer vi vurderer at vores kollegaer på de store hospitaler er bedre til, henviser vi selvfølgelig dertil. Dette kan eksempeltvis være knoglekirurgi eller komplicerede øjenoperationer.  

Før operation: 

Det er optimalt at mavesækken er tømt før dyret skal bedøves, hvorfor der skal fastes fra midnat aftenen før. Vand må meget gerne tilbydes. Husk også at fjerne tyggeben osv. 

Dyrene indlægges typisk mellem 8-9.00. 

Her får vi en snak om forløbet og aftaler hvornår dyret kan hentes igen. I mange tilfælde tilbyder vi også en blodprøve for at se status på dyrets vitale værdier.  

Du er meget velkommen til at tage personlige ejendele med. eks et tæppe eller andet der dufter af tryghed for dyret. 

Husk at katte skal være i en egnet transportkasse. 

Under operation: 

Patienterne kan bedøves på forskellig måde. Vi skelner mellem en sedation, som er en beroligende sprøjte, der dels gør patienten sløv og ligeglad med hvad der foregår omkring den og dels virker muskelafslappende. Sedationer kan bruges til mindre indgreb, som f.eks. negleklipning, rensning af sår eller syning af helt små og ukomplicerede sår.

En fuld bedøvelse betyder, at patienten bliver bevidstløs og ikke sanser, hvad der foregår omkring den. Bedøvelse kaldes også narkose. 

Ved begge typer ilægges et venekateter til væske og medicin i et forben, samt et trachealkateter i hundens luftrør, hvor igennem der tilføres ilt og gas. 

Under hele operationen er dyret fuldt monitoreret med alt i moderne udstyr, hvor vi løbende kan følge med i blodtryk, temperatur, puls, iltmætning, co2 osv.  

Når dyret vækkes lægges det til opvågning, hvor vi ligeledes observerer og sørger for at det har det varmt og godt.

Vi tilbyder oftest lidt mad, og en gåtur til hundene.  

Hjemsendelse:

Når vi vurderer at dyret er stabilt og vi er trygge ved at sende det hjem, kan dyret hentes. Ikke før. 

Efter det praktiske med betaling og medicinudlevering, tager vi en god snak om de næste dage med hvad du kan forvente. Husk at I altid er meget velkomne til at ringe hvis i har spørgsmål.