Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereReceptpligtigt ormekur/loppe/flåtmiddel

Orm

Har katten adgang til at komme udenfor, er det næsten uundgåeligt at blive smittet med indvoldsorm, især hvis den jager mus og fugle der tjener som mellemværter.

Her vil det oftest være spolorm eller bændelorm som du kan læse om her:

Spolorm   Bændelorm

Hos hunde ses flere forskellige orm. Oftest spolorm, men også piskeorm, hageorm, hjerte-lungeorm og flere andre som du kan læse om her:

Orm hos hund

Som det fremgår af artiklen er der forskel på behandling og diagnosticering af de forskellige typer. 

Behandlingen vil i begge tilfælde være et receptpligtigt ormemiddel der får ormene til at slippe påhæftningen i tarmen. 

Ifm. drægtighed anbefaler vi også behandling mod orm og andre parasitter.

Ved udenlandsrejser er det i flere lande et krav ved indrejse. Du kan læse mere her 

Kontakt os gerne for vejledning. 

Udlevering 

Lovgivningen dikterer at vi skal kende dyret og ofte også stille en diagnose før vi må udleveret receptpligtig medicin, herunder antiparasitære midler. 

Har vi ikke set dyret for nylig, skal der derfor laves en tid til et hurtigt gennemsyn, også kaldet en visitation. Ring gerne herned og hør nærmere eller book en tid via vores webbooking.

 

Lopper og flåter

Vi anbefaler at behandle forebyggende mod begge dele, og vi er selvfølgelig altid behjælpelige med råd og vejledning til netop dit dyr.

De seneste år er der kommet mange nye præparater på markedet, hvor det er meget individuelt hvad der er bedst. Her findes både produkter med eller uden recept, og både som pipetter, halsbånd og piller med forskellig varighed i op til 8 mdr. pr. behandling.

Vi har bedst erfaring med de receptpligtige præparater Bravecto og Nexgard til hund, som begge er i velsmagende pilleform. Bravecto holder i 3 måneder og Nexgard i 1 måned. 

Til kat findes Credelio som pille til brug hver måned, og pipetten Bravecto som holder i 3 måneder. Alternativt pipetten Advocate.  

Det er af største vigtighed at man KUN benytter et præparat beregnet til den pågældende dyreart og til det dyr det er udskrevet til. Der er desværre flere eksempler på fordeling til alle hjemmets dyr, der er endt fatalt.  

Du kan altid holde dig opdateret om lopper og flåter her:

Lopper        Flåter

 - Husk at receptgebyret er en del af vores vetplanpakke